Monday, 29 August 2011

10 tanda lelaki status berbahaya

Bismillahirrahmanirrahim ~ In the name of allah the most Gracious and The most Merciful.
salam to all readers~ =) Ini bukan entri diskriminasi gnender but reality.



Nak kenali 10 + 4 lelaki  yg berstatus bahaya? Bahaya tak bahaya cuba analisis anda dari mana.


1)Lelaki yg sering berkata:''Abg memang syg kan ayg tpi abg belum bersedia untuk hubungan yg lebih serius..''Mungkin lelaki ni hnya nak main-main je..

2)Lelaki yg telefon atau SMS ikut suka hati mereka sahaja tpi bila we need them,bayang pun tak nmpak.okey2 positive thinking,diorang buzy kowt.
3)Lelaki ajak dating tpi tak dating pown.Dia ajak korang keluar pon sebab2 tak tahu nak buat per,tak yah lh dating gitu..

4)lelaki yg dah ada awek tpi slalu call dan SMS or jumpa anda.Ada awek dah tpi masih kacau yg lain jugak.Positive thinking,owh ada tugasan kowt.Okey

5)Lelaki yg selalu berfikir semua perkara yg dilakukan mereka betul.Posivite Thinking lagi,sebab diorang lebih tahu kan?

6)Lelaki yg sentiasa blur,Tidak faham kehendak wanita.positive positive,tak ada adik perempuan kowt sebab tu lh mcm blur skit nak fhm girl.

7)Lelaki yg tidak tahu kehendak sendiri apatah lagi kehendak wanita.Positive positive positive thinking. Hmmm

8)Lelaki yg doplohempat jam nak berkepit dngan anda tanpa mengira masa dan keadaan .Well,nanti lama-lama rimak jugak.Positive thinking,er tak dpt nak positive dan negitive  thinking je,kenapa tak kena berkepit ha? T__T

9)Lelaki yg suka kutuk lelaki laen dngan harapan para wanita tidak mendekati lelaki tersebut.Positive thinking?

10)Lelaki yg tidak dpt memberikan layanan yg baek dan betul kepada seseorang wanita,pendek kata merendah-rendahkan wanita.Positive thinking,mungkin lelaki tu emosional ke,emosi terganggu..




Sunday, 28 August 2011

Wordless Wednesday #2:Awal dan penghujungnya biar manis..

Bismillahirrahmanirrahim ~ In the name of allah the most Gracious and The most Merciful.

Salam to all readers =) yeay,hari ini saya bercuti maka akan menyiapkan segela homework sye before sekolah bermula.

Sedikit update pada hari ini~

Wordless Wednesday #1



-------->>Dlm sukan boleh kita mengisyiharkan kemenangan sebelum prlawanan tamat?Tentu Tidak.Oleh itu malulah dngan Allah,Ramadhan blum separuh,dah sibuk nak raya.Hari raya itu untuk org yg menang dlm melawan nafsunya sepanjang ramadhan.Jangan jadikan puasa kita mcm tebu.Awalnya manis hujunya tawar.Jadikan puasa kita mcm teh tarik.Awalnya manis akhirnya lagi manis~ ^^

Buku Pilihan ;

Aku Islam

Owh hye,Selamat Menyambut Hari Raya ^^

p/s: try to draw my dress,owh the baju raya,will wear it on the first Raya =P

Biar dia tahu saya tak kesah~

Bismillahirrahmairrahim~ In the name of allah most Gracious and the most Merficul.

Salam to all readers~ =)) Ada sesuatu yg saya nak shared from my trumblr;THE HEART SURGERY.I read this thousand time...

Alolo chumelnyer..

''Pada saya
biar dia salah sangka,
biar dia slh anggap,
biar dia slh menduga,
biar dia tahu yg buruk,
sbelum mengharapkan yg baek2,
Kalau dia ikhlas,
Dia akan sedia menerima kekurangan yg ada,
dari hanya mengharap yg baek dan sempurna,
apa guna menghabiskan masa menunjakan kebaikkan,
dia tak blh menerima kelemahan dngan kekurangan,?
biar dia tak tahu saya tak pandai itu,saya tak pandai ini.
biar dia tahu,saya mungkin tak dpt memenuhi expectation dia yg setinggi langit itu,
biar dia tahu,saya pernah menpunyai masa lalu,namun saya masih punya masa hadapan.
biar dia tahu,dia buat keputusan.
biar dia rasa tak tertipu,supaya dia tidak menyesal kelak''.

|-------------------------------------------------------------|
''Kalau kita suka kan seseorang,jngan beritahu dia.Nanti Allah kurang kan rsa cinta padanya
dan Allah takkan bagi.Tapi luah kan pada Allah,Beritahu Allah.Allah maha tahu jodoh kita
sapa.''

so tak kesahlah ;) ada jodoh ada lh kn? I trust him more =)) Saya lebih prefered dilihat sebagai diri saya yg tak sempurna,biarlah mereka tahu saya tidak tahu itu ini.dari mereka melihat kesempurnaan saya yg konon maha baek. I'm glad to be me even it's hard for to be me. =))